Przepisy Domowy kurczak sous-vide z fasolką szparagową
Przepisy Domowy kurczak sous-vide z fasolką szparagową

Przepisy Domowy kurczak sous-vide z fasolką szparagową

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka umieść w głębokiej misce, dodaj wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszaj. Odetnij odpowiednią ilość folii do zgrzewarki, zgrzej jedną część, włóż do środka prószonego przyprawami kurczaka i odessij powietrze. Następnie zgrzej folię. Pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Przygotuj kąpiel wodną dla sous-vide. Włóż piersi do wody rozgrzanej do 64 stopni i gotuj przez 2 godziny. Kontroluj temperaturę, co jakiś czas mieszając delikatnie wodę. Po 1,5 godziny dodaj do wody obraną fasolkę szparagową i wsyp łyżkę stołową soli. Gotuj 30 minut.

Po upływie tego czasu piersi wyjmij z kąpieli wodnej i z woreczka. Odcedź fasolkę szparagową. Na dużej patelni dobrze rozgrzej olej. Mięso szybko obsmaż z każdej strony na złoty kolor, kropiąc je sokiem z cytryny. Na tej samej patelni podsmaż fasolkę przez 2 minuty.

Do przygotowania wykorzystano:

Zgrzewarka próżniowa do żywności Browin 320600

https://agdbest.pl/Zgrzewarka-prozniowa-do-zywnosci-Browin-320600

Folia do zgrzewarki próżniowej moletowana Browin

https://agdbest.pl/Folia-do-zgrzewarki-prozniowej-moletowana-Browin-320601

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl