
Szynkowar Garnek 1,5 kg w płaszczu wodnym 2 Termometry Worki Browin 313016
Opis
Szynkowar Garnek 1,5 kg w płaszczu wodnym 2 Termometry Worki Browin 313016
SZYNKOWAR specjalne naczynie do przygotowywania soczystych mięs obiadowych oraz różnego typu zdrowych (pozbawionych dodatków chemicznych) wędlin.
Jednorazowo można w nim przygotować do 1,5 kg mięsnego przysmaku. Mogą to być klasyczne szynki (peklowane i niepeklowane), rolady, mielonki, wyroby mięsne z warzywami, suszonymi owocami, grzybami itp.
W każdym szynkowarze znajdują się trzy przepisy na różne rodzaje mięsa. Więcej przepisów na mięso z szynkowara można znaleźć na naszym Blogu.
Umyte, oddzielone od kości mięso, przyprawione ziołami i wybranymi dodatkami smakowymi umieszcza się w SZYNKOWARZE, naczynie zamyka i umieszcza się w drugim garnku z wodą. Całość ogrzewa się w delikatnie wrzącej łaźni wodnej w ciągu 1-2,5 godz.. Tak ogrzewane mięso nie ma kontaktu z wodą, zachowuje wszelkie walory smakowe i odżywcze, jest kruche i soczyste. Nawet wołowina przygotowana w szybkowarze staje się krucha i bardziej delikatna.
Stosując SZYNKOWAR możemy mieć satysfakcję nie tylko przygotowania smacznego wyrobu, ale również możemy być pewni, że to co jemy jest zdrowe, pozbawione dodatków chemicznych, obecnych w większości mięsnych produktów handlowych
Na wewnętrznej ściance garnka znajduje się podziałka pomocna przy jego napełnieniu do pożądanej objętości, także przy używaniu łącznie z szynkowarem. Kołnierz znajdujący się w zestawie zmniejsza ubytki wody związane z jej parowaniem. Dzięki odpowiedniej konstrukcji szynkowar opiera się na kołnierzu i nie dotyka dna garnka, dzięki czemu woda otula szynkowar, tworząc tak zwany płaszcz wodny, co optymalizuje efektywność pracy zestawu.W komplecie znajdują się dwa termometry: pierwszy do kontroli temperatury mięsa w szynkowarze, drugi do pomiaru temperatury wody.
Główne walory szynkowaru w płaszczu wodnym to:
- prosta obsługa pozwalająca z łatwością przygotować ulubione potrawy;
- łatwy sposób na wzbogacenie domowego menu;
- zachowanie wartości odżywczych i smakowych, które zwykle tracone są podczas tradycyjnego gotowania i smażenia;
- dokładna kontrola temperatur dzięki dwóm termometrom;
- brak konieczności dolewania wody dzięki zastosowaniu kołnierza.
W skład zestawu wchodzi 6 części:
- garnek indukcyjny (4 L),
- kołnierz,
- szynkowar o pojemności 1,5 kg,
- woreczki na wkład (10 szt.),
- dwa termometry - jeden do kontroli temperatury mięsa w szynkowarze, drugi do pomiaru temperatury wody.
Wszystkie Urządzenia są fabrycznie nowe i oryginalnie zapakowane. Do każdego zakupionego produktu dodajemy paragon lub fakturę vat.