Drożdże winiarskie 

Kategorie

Drożdże winiarskie Jest 11 produktów.

W produkcji wina, zarówno w wielkich koncernach, jak i domowych piwnicach, najważniejszą rolę spełniają drożdże winiarskie. To mikroskopijne grzyby, które odpowiadają za fermentację. Pochłaniają cukier, rozkładając go na etanol oraz dwutlenek węgla. Drożdże do produkcji wina powinny być dobierane w zależności od oczekiwanych efektów – długości fermentacji czy smaku, jaki chcemy uzyskać. W naszej ofercie znajdują się różnorodne drożdże do wina – w płynnej lub suchej postaci. W produkcji alkoholu ważne są gatunki owoców, od nich zależy, jakie drożdże winne wybierzemy do procesu fermentacji.

Drożdże gorzelnicze do wina – gwarancja niepowtarzalnego smaku

Znajdujące się w naszej ofercie drożdże winiarskie do wina czerwonego zapewniają unikatowy smak doskonale podkreślający owocowe aromaty. Malaga doskonale nadaje się do produkcji win deserowych i owoców takich jak winogrono czarne oraz aronia. Tokay to drożdże winiarskie do wina białego podkreślające aromat agrestu, głogu, gruszki, jabłka, rabarbaru, moreli, dzikiej róży, truskawki, winogrona białego, porzeczki białej, rodzynek oraz zboża. Oprócz drożdży ważną rolę odgrywają związki azotowe i fosforowe. Pożywki do drożdży winiarskich zawierają te substancje, dzięki czemu są doskonałym uzupełnieniem dla procesu fermentacji.

Więcej
Pokazuje 1 - 11 z 11 elementów