Jelita naturalne 

Kategorie

Jelita naturalne Jest 4 produktów.

Kiełbasa domowej roboty to smak dzieciństwa wielu osób. Jej sekret tkwi jednak nie tylko w odpowiednio skomponowanych przyprawach. W procesie przygotowania kluczem do sukcesu są jelita naturalne. To nic innego jak osłonki pochodzenia zwierzęcego, jakie wykorzystuje się w produkcji różnego rodzaju kiełbas. Poddawane są one konfekcjonowaniu, czyli procesowi, dzięki któremu są one czyste i gotowe do użycia. W naszym sklepie dostępne są m.in. jelita naturalne wieprzowe. Wykorzystywane są w szczególności do produkcji kiełbasy polskiej. Poza nimi oferujemy także jelita naturalne baranie. Te sprawdzą się zwłaszcza przy cienkich kiełbaskach takich jak frankfurterki czy kabanosy. Jelita naturalne do wyrobu kiełbas dobrze zachowują smak i zapach mięsa. Są jadalne i umożliwiają różne metody przyrządzania gotowych już produktów – od smażenia po grillowanie. Gwarantują również doskonały wygląd wyrobów. Przed ich użyciem należy pamiętać, aby moczyć je przez ok. 20 min w wodzie o temperaturze ok. 30 C.

Więcej
Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów