Nastrzykiwarki 

Kategorie

Nastrzykiwarki Jest 1 produkt.

Peklowanie to jeden z najważniejszych etapów przygotowania domowej roboty wyrobów mięsnych. Aby przebiegło sprawnie niezbędne jest użycie ręcznej nastrzykiwarki. Dzięki niej do wewnętrznych warstw produktu wprowadza się solankę, która konserwuje wyrób oraz zapobiega rozwojowi bakterii. Nastrzykiwarki ręczne do mięsa ułatwiają prawidłowe przeprowadzenie procesu peklowania w domowych warunkach. Umożliwiają one szybsze dotarcie solanki do poszczególnych warstw wyrobu, dzięki czemu mięso zyskuje również na kruchości oraz smaku. Atutem nastrzykiwarek do szynek jest także to, że po ich użyciu wyroby zachowują dłużej świeżość. Dzięki temu przez większy okres czasu można cieszyć się ich smakiem. Nastrzykiwarki do mięsa są produktem wielokrotnego użytku. W naszym sklepie znajdziesz kilka ich rodzajów – od wykonanych z plastiku, po te, które tworzone są ze stali nierdzewnej.

Więcej
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji