Przyprawy 

Kategorie

Przyprawy Jest 5 produktów.

Samodzielne przygotowanie wędliny nie musi być trudne. Przyjmując takie wyzwanie ma się dodatkowo pewność, że przyrządzone mięso nie będzie zawierało w sobie szkodliwych substancji chemicznych. Taki domowy wyrób charakteryzuje się niepowtarzalnym zapachem oraz smakiem. Do jego przygotowania w pierwszej kolejności należy zakupić dorodny kawałek świeżego mięsa, który trzeba dobrze spreparować. Idealnie nada się do tego saletra potasowa do peklowania. Dodaje ją się do wcześniej przygotowanej zalewy. Spożywcza saletra potasowa jest obok soli kuchennej najważniejszym dodatkiem stosowanym w procesie peklowania. Gwarantuje ona trwałość i kruchość mięsa, zapewnia zachowanie jego różowej barwy oraz ma silne działanie bakteriobójcze. Niezwykle ważne są także mieszanki ziół do peklowania. Takie przyprawy do mięsa podkreślają walory smakowe domowych wyrobów. W ich skład wchodzi m.in. majeranek, ziele angielskie, rozmaryn, tymianek, cząber kolendra czy liść laurowy. Wszystkie te produkty bez problemu nabędziesz w naszym sklepie. Dzięki nim wędlina będzie miała niepowtarzalny smak oraz zapach.

Więcej
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów