Środki wspomagające fermentację 

Kategorie

Środki wspomagające fermentację Jest 4 produktów.

Każdy miłośnik winiarstwa pragnie uzyskać nie tylko aromatyczny trunek, ale również odpowiednio klarowny, aby dobrze się prezentował i lepiej smakował (alkohol nie powinien zawierać żadnego miąższu). Klarowiny pozwalają uzyskać ten efekt. To najprostszy sposób oddzielenia cieczy od resztek owoców, jednak produkt ten należy używać wyłącznie wtedy, gdy jesteśmy pewni zakończenia procesu fermentacji. Środki do klarowania win z naszej oferty są bezpieczne dla człowieka i skuteczne. Gwarantują oczekiwane efekty, dzięki czemu nasz alkohol będzie wyglądał i smakował lepiej.

Dla odpowiedniego wyglądu oraz smaku

W procesie fermentacji wykorzystuje się również pirosiarczyn potasu zapobiegający rozwojowi bakterii i grzybów, stabilizuje barwę oraz klarowność wina. Pektoenzymy pozwalają wydobyć odpowiedni smak z owoców, dzięki czemu ułatwiają proces produkcji alkoholu. Środki wspomagające fermentację są niezwykle pomocne, ponieważ pozwalają uzyskać oczekiwany efekt – niepowtarzalny, wyrazisty smak oraz właściwą konsystencję trunku.

Więcej
Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów