Pektoenzym do wina soku moszczu owoców pektopol Browin 401400

Dostępność: dostępny
Realizacja:: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,00 zł 5.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pektoenzym to preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Dodatek Pektoenzymu powoduje rozluźnienie struktury owocu, co w późniejszych etapach sprzyja dobremu klarowaniu się płynu. Zaletą tego produktu jest to, że utrzymuje stałą aktywność do użycia w ciągu całego okresu przydatności przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej.

Istotne cechy:
• Objętość 10 ml
• Na 50 kg owoców
• Łatwiejsze tłoczenie soku i klarowanie wina

Sposób użycia:
Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Pektoenzym dodaj rozprobiony w 100 ml wody o temp. Pokojowej, gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

Składniki: enzym pektolityczny

Objętość: 10 ml

Wszystkie Urządzenia są fabrycznie nowe i oryginalnie zapakowane. Do każdego zakupionego produktu dodajemy paragon lub fakturę vat.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl